donut hondenmand

Honden hebben vaak een voorkeur om steeds dezelfde slaapplek te hebben. Als het niet in bed of de bank is van hun baasjes slapen ze liefst in een comfortabele hondenmand. Het kan wel eens voorkomen dat jouw hond niet in zijn nieuwe hondenmand wil gaan liggen. Dat kan verschillende redenen hebben. Houd daarom steeds rekening met deze 5 gouden tips voor je een hondenman of hondenbed koopt.

1. Kies het juiste formaat

Het is belangrijk dat je hondenmand of hondenbed comfortabel is voor je hond. Kies daarom een formaat dat past bij de grootte en het gewicht van je hond. Een te kleine mand kan oncomfortabel zijn en een te grote kan te veel ruimte innemen in je huis. De donut hondenmand van Snoozle is beschikbaar voor elke type hondenras. 

2. Kies het juiste materiaal van de hondenmand

Het materiaal van je hondenmand of hondenbed is ook belangrijk. Kies een materiaal dat comfortabel en duurzaam is, zoals katoen of fleece. Je hond wil steeds op een zo zacht mogelijk ondergrond slapen. Vermijd dus harde materialen die je hond niet lekker vindt om op te liggen.

3. Maak het comfortabel

Zorg ervoor dat je hondenmand of hondenbed comfortabel is door er een lekker kussen of dekentje in te leggen. Dit kan helpen om het aantrekkelijker te maken voor je hond. Honden leggen hun hoofd graag op een verhoogde. Door een kussen of dekentje in de mand te leggen zal jouw hond de mand extreem comfortabel kunnen maken. Is je hond een dagje ouder? Kies dan voor een orthopedische hondenmand. Deze zijn iets duurder, maar geven meer ondersteuning aan de hond. 

4. Laat je hond wennen aan de hondenmand

Zoals met alle nieuwe dingen, kan het even duren voordat je hond vertrouwd raakt met zijn nieuwe donut hondenmand of hondenbed. Geef hem de tijd om eraan te wennen en laat hem erop klimmen en erin gaan liggen op zijn eigen tempo. Beloon hem als hij erin gaat zitten of liggen, zodat hij het als positief ervaart.

5. Maak de mand aantrekkelijk

Een hondenmand of hondenbed moet aantrekkelijk zijn voor je hond om er gebruik van te maken. Dit kan betekenen dat je het op een plek zet waar je hond het graag heeft, zoals bij een raam of bij de bank waar jij zit. Je kunt ook een lekker kussen of dekentje in de mand of op het bed leggen om het aantrekkelijker te maken. Beloon je hond ook als hij erin gaat zitten of liggen, zodat hij het als positief ervaart.

Met deze 5 tips kun je ervoor zorgen dat je hond zijn nieuwe hondenmand of hondenbed fantastisch vindt! Of je nu een donut hondenmand of een orthopedische hondenmand koopt. Het zijn de kleine aanpassingen zoals het juiste formaat die voor je hond een wereld van verschil maken. Zo kan hij nog beter genieten van zijn welverdiende rust en ontspanning. 

HondenmandSnoozle