CO2-voetafdruk verkleinen met een prullenbak

Ben je op zoek naar een eenvoudige en efficiënte manier om je CO2-voetafdruk te verminderen? Zoek niet verder, want de oplossing ligt bij jouw thuis: afvalscheiding! Door afval te scheiden met een handige 3-vak prullenbak is het scheiden van afval kinderspel. Op die manier verklein je jouw ecologische voetafdruk.

Hoezo bespaar ik op mijn ecologische voetafdruk door afval te scheiden?

Als je afval op de juiste manier scheidt kan het hergebruikt worden als grondstof. Op die manier bespaar je op primaire grondstoffen. Een goed voorbeeld daarvan is aluminium. Door het ontsmelten van oud aluminium is er maar liefst 20 keer minder energie nodig dan bij het produceren van nieuw aluminium.

Recycleer jij je papier al? Dan moeten er minder bomen gekapt worden. Of sorteer jij al goed het plastic afval? Goed zo, dan is er minder aardolie nodig om plastic te creëren.

Efficiënt recycleren

Het correct scheiden van afval zorgt dus voor minder afval en een kleinere CO2-voetafdruk. Als recycleerbare materialen samen worden gemengd, kunnen ze niet efficiënt worden verwerkt. Daardoor komen ze vaak terecht op een stortplaats. Met een prullenbak met 3 vakken kun je gemakkelijk je papier, plastic en metaal scheiden van elkaar. De verschillende compartimenten van een afvalemmer zorgen dat dit op de meest efficiënte manier gebeurt.

Door gebruik te maken van de Homra trio afvalemmer help je om natuurlijke hulpbronnen te behouden. Door materialen zoals papier, plastic en metaal te recyclen, bewaar je de bomen, olie en andere natuurlijke hulpbronnen die worden gebruikt om deze producten te maken. Dit betekent dat je minder hulpbronnen zult gebruiken en je CO2-voetafdruk zal verkleinen.

Overtuigd?

Vermoedelijk ben je nu overtuigd om gebruik te maken van een efficiënte manier van afvalscheiding. De Homra prullenbakken helpen je op weg. Nu is het aan jou om je CO2-voetafdruk te verminderen! door al je afval op de best mogelijke manier te sorteren. Upgrade vandaag nog naar een 3-vakken prullenbak en start met het maken van een verschil voor het milieu!

AfvalbakkenPrullenbakken