Afval scheiden met een prullenbak met 3 vakken

Doe jij al aan afval scheiden, maar gebruik je hiervoor verschillende prullenbakken? Dan moet je upgraden naar een prullenbak met 3 vakken. Het Nederlandse merk Homra biedt met de Homra Nexo 3 vakken prullenbak dé oplossing om makkelijk en correct je afval te sorteren. Op deze manier heb je direct een positieve impact op het milieu. Bovendien bieden 3-vak prullenbakken een reeks creatieve mogelijkheden en voordelen, dus ze zijn een must-have voor elk huis.

Kies welk afval je gaat scheiden

De eerste stap om een prullenbak met 3 vakken (72L inhoud) te gebruiken is om je afval te scheiden in 3 verschillende vakken. Dit betekent dat je je je huisvuil, plastic en glas en groentenafval in hun eigen aparte vakken sorteert. Hierdoor kan je snel en gemakkelijk al je afval op een milieuvriendelijke manier weggooien.

prullenbak 3 vakken

Geef labels aan de 3 vakken

Zodra je je afval hebt gesorteerd, is het belangrijk om elk vak te labelen. Zo kunnen ook je kinderen makkelijk afval sorteren. Je kunt stickers, labels of zelfs kleurcodes voor de vakken gebruiken. Op die manier zal het hele gezin vanaf nu op de juiste manier afval scheiden.

Afval scheiden tot in het oneindige

Gebruik een 3 vak afvalemmer waarvoor hij is gemaakt: het scheiden van afval. Je kan dus heel precies elk stukje afval op de juiste manier sorteren. Dit betekent dat je de tijd neemt om voedsel- of drankverpakkingen uit te spoelen, kartonnen dozen plat te drukken en om afdeksels of dopjes van plastic flessen te verwijderen. Op die manier zorg je ervoor dat recycleerbare materialen sneller klaar zijn om verwerkt te worden. 

Conclusie

Nog niet overtuigd om afval te scheiden? Je kan er van op aan dat een prullenbak met 3 vakken een eenvoudige en efficiënte oplossing is voor het scheiden van al je huisvuil. Met zijn veelzijdige ontwerp is de Homra Nexo een must-have voor elk gezin dat zijn impact op het milieu wil verkleinen. Upgrade je recyclingroutine vandaag en maak het verschil met een 3-vakken prullenbak.

AfvalbakkenPrullenbakken