gietijzeren grillpan

Een gietijzeren braadpan is een klassiek en veelzijdig keukengerei dat in bijna elke keuken te vinden is. Het is een duurzame en stevige pan die perfect is voor het braden, bakken en grillen van allerlei voedsel. Maar wist je dat je een gietijzeren braadpan ook op verrassende manieren kunt gebruiken om te koken?

In deze blog geven we je 5 verrassende manieren om te koken met een gietijzeren braadpan:

Bak heerlijke broodjes in een gietijzeren braadpan

Een gietijzeren braadpan is perfect voor het bakken van broodjes, zoals focaccia, ciabatta en naan brood. De braadpan geeft de broodjes een mooie, goudbruine korst en zorgt ervoor dat ze lekker luchtig blijven. Om te beginnen kun je het deeg op een met bloem bestoven werkblad uitrollen tot het de gewenste dikte heeft. Vervolgens leg je het deeg in de braadpan en bak je het brood in de oven totdat het goudbruin is.

gietijzeren braadpan

Maak een pizza in de gietijzeren grillpan

Een gietijzeren braadpan is ook perfect voor het maken van een pizza. De pan zorgt ervoor dat de bodem krokant wordt en geeft de pizza een mooie, gebarsten korst. Om te beginnen kun je het pizzadeeg op een met bloem bestoven werkblad uitrollen tot het de gewenste dikte heeft. Vervolgens leg je het deeg in de braadpan en beleg je het met de gewenste ingredienten. Bak de pizza vervolgens in de oven totdat de bodem krokant en de kaas gesmolten is.

Grill vlees en groenten

Een gietijzeren braadpan is ook perfect voor het grillen van vlees en groenten. De pan geeft het vlees en de groenten een mooie, gegrilde smaak en maakt ze lekker knapperig. Om te beginnen kun je de braadpan op het fornuis op hoog vuur verhitten. Vervolgens leg je het vlees of de groenten in de pan en grill je ze totdat ze gaar zijn. Lees de uitgebreide blog over het klaarmaken van een biefstuk in een gietijzeren braadpan.

Maak een lekkere frittata in de gietijzeren braadpan

Een frittata is een Italiaans gerecht dat lijkt op een omelet, maar dan met groenten en eventueel vlees of kaas erin. Een gietijzeren braadpan is perfect voor het maken van een frittata, omdat het de pan niet laat aanbranden en het gerecht op een gelijkmatige manier gaar maakt. Om te beginnen kun je de sudderpan op het fornuis op medium vuur verhitten. Vervolgens kun je de gewenste groenten en eventueel vlees of kaas in de pan bakken totdat ze gaar zijn. Voeg vervolgens een mengsel van eieren en melk toe en bak de frittata op laag vuur totdat het gerecht stevig is.

Maak een gebakken rijstgerecht in de gietijzeren grillpan

Een gietijzeren braadpan is ook perfect voor het maken van gebakken rijstgerechten, zoals kip met cashewnoten en pittige gebakken rijst. De pan zorgt ervoor dat de rijst knapperig en goudbruin wordt en geeft het gerecht een smaakvolle, gegrilde smaak. Om te beginnen kun je de braadpan op het fornuis op medium vuur verhitten. Vervolgens kun je de gewenste groenten en eventueel vlees of tofu in de pan bakken totdat ze gaar zijn. Voeg vervolgens de rijst toe en bak het gerecht totdat de rijst knapperig is.

Het must have keukengerei

Als je deze verrassende manieren om te koken met een gietijzeren braadpan een keer uitprobeert, zul je zien dat deze pan veel meer kan dan alleen braden en bakken. Probeer het eens uit en laat je verrassen door de heerlijke smaken en texturen die je met een gietijzeren braadpan kunt creëren. Ben je overtuigd? Bekijk dan nu het assortiment gietijzeren braadpannen van Daumonet op Bol.com

ChefaroneDaumonetGietijzeren braadpan

Gietijzeren braadpannen

Bekijk alles