gietijzeren grillpan

Een gietijzeren grillpan is een onmisbaar gereedschap voor elke kok of barbecuefanaat. De pan biedt een perfecte manier om vlees te grillen of te bakken, en geeft je de kans om de lekkerste biefstukken te maken die je ooit hebt gegeten. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je de perfecte biefstuk kunt bakken in een gietijzeren grillpan.

Daumonet Auguste Noir - 23,5 cm - 2 liter - Emaille

Daumonet gietijzeren braadpan double use

Verleid jouw smaakpapillen met de Daumonet Zwarte Grillpan - de ultieme keuze voor de echte kookliefhebber. Gemaakt van hoogwaardig gietijzer met uitstekende warmtegeleiding, zal dit klassieke stuk keukengerei jouw gerechten tot leven brengen. Binnenin bevat de pan een sterk geëmailleerde laag, waardoor deze onbeschadigd blijft en perfect anti-aanbak is. Geniet van de perfecte smaak en textuur van elk gerecht met de Daumonet Zwarte Grillpan.

Een gietijzeren grillpan wordt extreem warm

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat het bakken van een biefstuk in een gietijzeren grillpan enigszins anders is dan in een normale koekenpan. Het gietijzer wordt veel warmer dan een normale pan. De grillpan is dus veel heter dan een normale pan en geeft je de kans om het vlees aan beide kanten te grillen, wat resulteert in een mooie grillstreep en een lekkere smaak.

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen

Voordat je begint met koken, is het belangrijk om je vlees enige tijd van te voren uit de koelkast te halen. Zo laat je het vlees opkomen tot kamertemperatuur. Dit zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig gaart en dat je een mooie medium-rare biefstuk kunt maken. Als je het vlees direct uit de koelkast haalt en in de gietijzeren grillpan legt, zal het midden van het vlees nog rauw zijn terwijl de buitenkant al verbrand is.

Test of de gietijzeren grillpan heet genoeg is

Nadat je het vlees hebt laten opkomen, is het tijd om je gietijzeren grillpan van Daumonet voor te bereiden. Zet de pan op hoog vuur en laat hem goed heet worden. Wil je testen of de grillpan heet genoeg is? Gooi een druppel water in de pan. Als het water onmiddellijk verdampt, is de pan voldoende heet. Voeg vervolgens een klein beetje olie toe aan de pan en wrijf het vlees in met een beetje zout en peper.

Gebruik een vleesthermometer

gietijzeren grillpan

Zodra je grillpan goed heet is, leg je het vlees voorzichtig in de pan. Laat het vlees een paar minuten bakken aan één kant. Draai het vervolgens om. Bak het vlees nog een paar minuten aan de andere kant, afhankelijk van hoe gaar je het vlees wilt hebben. Gebruik hiervoor een vleesthermometer om te controleren of het vlees gaar is. Zo ben je steeds zeker dat de biefstuk op de manier is gebakken zoals je hem wil. 

Laat het vlees even rusten na het grillen

Zodra je biefstuk naar wens is, haal je het vlees uit de gietijzeren grillpan en laat je het even rusten. Dit zorgt ervoor dat het vlees nog een beetje verder gaart en dat het vocht zich gelijkmatig verdeelt. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Serveer met je favoriete groente of aardappelen.

Laat je creativiteit de vrije loop

Met deze stappen kun je gemakkelijk de perfecte biefstuk bakken in je gietijzeren grillpan van Daumonet. Of jouw grillvaardigheden nu al on point zijn of niet. Het is steeds raadzaam om een vleesthermometer gebruiken. Zo zorg per ervoor dat je biefstuk precies gaar is zoals je wilt. Probeer ook eens verschillende marinades of kruiden.  Zo geef je de biefstuk verrassend nieuwe smaken. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van een heerlijke, zelfgemaakte biefstuk! Heb je nog geen gietijzeren grillpan? Of wil je een braadpan cadeau doen aan je vrouw? Bestel vandaag nog de grillpan van Daumonet op Bol.com!

Stappenplan om biefstuk in een gietijzeren grillpan te bakken:

  1. Laat je biefstuk opkomen tot kamertemperatuur voordat je begint met koken. Dit zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig gaart en dat je een mooie medium-rare biefstuk kunt maken.
  2. Zet je gietijzeren grillpan op hoog vuur en laat de pan goed heet worden. Als je een druppel water in de pan gooit, zou het water onmiddellijk moeten verdampen.
  3. Voeg een klein beetje olie toe aan de pan en wrijf het vlees in met een beetje zout en peper.
  4. Leg het vlees voorzichtig in de pan en laat het een paar minuten bakken aan één kant. Draai het vervolgens om en bak het vlees nog een paar minuten aan de andere kant.
  5. Gebruik een vleesthermometer om te controleren of het vlees gaar is naar wens.
  6. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten. Dit zorgt ervoor dat het vlees nog een beetje verder gaart en dat het vocht zich gelijkmatig verdeelt.
  7. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en serveer met je favoriete groente of aardappelen. Probeer ook eens verschillende marinades of kruiden om je biefstuk extra smaak te geven.
DaumonetGietijzeren braadpan

Gietijzeren braadpannen

Bekijk alles