Zwarte prullenbak met 3 vakken

Ben je het beu om naar een rommelige verzameling prullenbakken te kijken in je huis? Een opslagplek voor klein karton, een afvalbak voor glas en nog een prullenbak voor allerhande afval. Weet je niet goed hoe je afval correct moet sorteren? Een 3-vakken prullenbak van Homra of StangVollby is de oplossing waar je naar op zoek bent.

Bekijk de beste prullenbakken met 3 vakken op Bol.com:

1. Homra Nexo - 72 Liter - prullenbak met 3 vakken

Prullenbak met 3 vakken

Nr 1. design prullenbak voor afval scheiden. Uitermate geschikt voor zowel thuis als kantoor. 

Deze prullenbak is ideaal voor gebruik in de keuken, kantine, woonkamer en op elk kantoor.  De zwarte prullenbak heeft een prachtig design en is gemakkelijk in gebruik. Het grote bovenste vak opent automatisch met een bewegingssensor. Het onderste gedeelte is voorzien van twee vakken die soepel opent. Kortom, deze afvalbak is zowel mooi als praktisch in gebruik.

2. Stangvollby Halden - 60 Liter - prullenbak met 3 vakken

Stangvollby halden

Stangvollby design sensor prullenbak sorteer je vanaf nu afval in stijl. Deze handsfree afvalemmer heeft 3 vakken, waarvan 1 uitbreidbaar is met een optionele scheidingswand. Bovendien heeft de vuilbak een geïntegreerde Ozon sterilisatiefunctie die in slechts 1 minuut 90% van alle bacteriën en virussen verwijdert. Dankzij de Ozonfunctie en het Odor Control geurfilter kunt u rekenen op maximale hygiëne in uw huis.

Verder is de prullenbak voorzien van een handige binnenring waardoor de afvalzakken netjes op hun plaats blijven. Hierdoor zijn de afvalzakken niet zichtbaar aan de buitenkant. Een strakker design dan dat van de Stangvollby Halden ga je niet vinden! 

3. Homra Maxer - 60 Liter - prullenbak met 3 vakken

Homra Maxer

3 compartimenten van elk 20 liter. Bovendien zit er in elk compartiment een binnenemmer die je er makkelijk uithaalt.

Verder is de prullenbak zeer hygiënisch want hij opent door middel van een voetpedaal. Om een deksel te openen plaats je een voet op het pedaal en druk je het pedaal zachtjes naar beneden. Laat het pedaal weer los om de deksel te sluiten.

4. Homra Sparq - 54 Liter

Homra Sparq

Deze afvalemmer is perfect voor in de keuken, kantine, woonkamer of op elk kantoor. Hij is gemaakt voor afval scheiden en bestaat uit 3 compartimenten van elk 18 liter, waarvan ieder compartiment een eenvoudig te verwijderen binnenemmer bevat. 

De prullenbak met 3 vakken is zeer hygiënisch, want hij opent door middel van een voetpedaal. Plaats je voet op het pedaal en druk zachtjes naar beneden om de deksel te openen. Laat het pedaal weer los om de deksel te sluiten.

Verklein jouw afvalberg

Wist je al dat volgens de Consumentenbond de Nederlander jaarlijks bijna 500 kilogram afval weggooit? Ongeveer 59% van dit afval is gescheiden. Een mooi resultaat, maar ook jij kan nog beter doen! Door afval te scheiden zorg je ervoor dat grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden. Dit heeft een enorme impact op  het verminderen van CO2

Een 3-vakken prullenbak kan je al een heel eind op weg helpen! In deze post laten we 10 creatieve tips zien om een prullenbak met 3 vakken te gebruiken in je huis. Wil jij een impact maken op het milieu? Lees dan verder om te ontdekken hoe je een 3-vakken prullenbak kunt gebruiken!

10 creatieve tips hoe jij afval kan scheiden met een prullenbak met 3 vakken

1. Afval sorteren is gemakkelijker met een prullenbak met 3 vakken

Begin door één vak van de 3 vak prullenbak te gebruiken voor etensresten. Gebruik een ander voor plastic en/of glas en het derde vak voor gft afval. Dit maakt het gemakkelijk om snel je afval te sorteren en je huis opgeruimd te houden.

2. Afval sorteren per kamer

Gebruik de vakken van de trio prullenbak om je afval te sorteren aan de hand van de kamers in je huis. Je zou één vak kunnen gebruiken voor de keuken, één voor de badkamer en één voor de woonkamer.

3. Kinderen afval leren scheiden met een prullenbak met 3 vakken

Heb je kinderen? Leer ze dan gebruik te maken van de vakken van de trio prullenbak. Op die manier leren ze over het belang van afvalscheiding. Geef aan elk scheidingsvak een andere kleur of gebruik stickers/labels om ze op weg te helpen. Door ze op een speelse manier kennis te laten maken met afvalscheiding leren ze snel waar elk type afval thuishoort. 

4. Composteren

Voor liefhebbers van tuinieren, gebruik één vak van de sensor prullenbak voor composteerbare materialen zoals voedselresten en tuinafval. Dit maakt het gemakkelijk om je eigen voedingsrijke compost te maken voor je planten.

5. Gooi huisdierafval in een prullenbak met 3 vakken

Als je huisdieren hebt, gebruik dan één vak voor huisdierafval zoals kattenbakvulling en hondendrollen. Dit helpt je huis schoon te houden. Door de luchtdichte Homra Nexo voorkom je bovendien onaangename geuren. De Stangvollby Halden is zelfs voorzien van een luchtfilter.

6. Recycling voor feestjes of vergaderingen

Gebruik de prullenbak met 3 vakken om je recycling te sorteren voor verschillende evenementen of gelegenheden. Je kan bijvoorbeeld één vak gebruiken voor afvalscheiding tijdens feesten of bijeenkomsten, en een ander voor alledaags gebruik.

7. Afval van een barbecue of tuinfeest gooi je in een prullenbak met 3 vakken

Als je een barbecue of buitenevenement organiseert, gebruik dan één vak van de Homra Nexo prullenbak voor recycleerbare materialen en een ander voor afval. Dit maakt het gemakkelijk voor je gasten om hun afval te verwijderen en de omgeving schoon te houden.

8. Herbruikbare spullen

Wil je echt het verschil maken en jouw impact op het milieu verkleinen? Maak dan meer gebruik van herbruikbare producten in plaats van wegwerpproducten .Zo kan je één vak van de trio prullenbak gebruiken om herbruikbare items op te slaan zoals flessen met statiegeld. Dit zorgt voor orde in je huis. Op die manier vergeet je nooit meer je lege flessen mee te nemen naar de supermarkt!

9. Recycleerbare materialen

Als je een grote fan bent van afvalscheiding, gebruik dan één vak voor recycleerbare materialen die je naar een recyclagecentrum wilt brengen, en een ander vak voor items die thuis gerecycled kunnen worden. Dit maakt het gemakkelijk om je recyclinginspanningen bij te houden.

10. Sorteren volgens de seizoenen

Gebruik de vakken om je afval te sorteren volgens verschillende seizoenen. Bijvoorbeeld, je zou één vak kunnen gebruiken voor recycleerbare materialen die gegenereerd worden tijdens de zomer, en een ander vak voor diegene die gegenereerd worden tijdens de winter. 

Conclusie:

Een prullenbak met 3 vakken een veelzijdig en handig product om je afval te sorteren zoals het hoort. Door de afvalemmer op creatieve manieren te gebruiken, kun je gemakkelijk je impact op het milieu verminderen. Daarnaast houd je jouw huis opgeruimd. Vooral als je begint met het recycleren, is een 3-vakken prullenbak een goede investering. Of je nu al lange tijd recycleert of net begint, een 3-vakken prullenbak is een geweldige manier om een verschil te maken voor het milieu en om je huis opgeruimd te houden. Vind je van jezelf dat je milieubewust bent? Dan is een prullenbak met 3 vakken een uitstekende keuze! 

Moet je dan kiezen voor een prullenbak met sensor of voetpedaal?

Er zijn twee opties als je op zoek bent naar een nieuwe prullenbak voor je huis: een sensor prullenbak en een prullenbak met pedaal.

Prullenbak met sensor

Een sensor prullenbak gebruikt een sensormechanisme om te openen als je er met je hand tegenaan beweegt. Dit is hygiënisch en praktisch als je je handen vol hebt met vuilnis. Ook kan het helpen voor mensen die minder mobiel zijn, zoals mensen in een rolstoel of mensen die slecht te been zijn. Met een snelle handbeweging kunnen zij de prullenbak openen.

Prullenbak met pedaal

Een prullenbak met pedaal daarentegen, heeft een pedaal dat je indrukt om het te openen. Dit is een goedkopere optie omdat er geen sensormechanisme wordt gebruikt. Maar je moet wel nog steeds je voet gebruiken om het deksel te openen.

Welke inhoud moet je kiezen?

De keuze bij een prullenbak met 3 vakken is beperkt. Aangezien de 3 vakken niet te klein mogen zijn, belandt je al snel bij een grotere afvalemmer. Toch heb je nog keuze tussen een prullenbak voor een twee- tot driepersoonshuishouden (tot 54 liter) of een prullenbak voor vier of meerpersoonshuishoudens (vanaf 54 liter). 

Welke vuilniszakken zijn geschikt?  

Bagfitter

Een grote ergernis is het vinden van een geschikte vuilniszak voor je gloednieuwe prullenbak. BagFitter heeft daar een mooie oplossing voor. Ze hebben voor elke type prullenbak van Homra en Stangvollby een geschikte vuilzak ontworpen. De juiste inhoud van de vuilriszak is makkelijk te herkennen aan de kleurtjes van de verpakking. Zo kies je voor de Homra Nexo steeds de rode verpakking vuilniszakken.

De keuze is aan jou

Je hebt meerdere opties als je op zoek bent naar een nieuwe prullenbak met 3 vakken voor je huishouden. Hou echter steeds rekening met de grote van je gezin en de ruimte waarin je de afvalemmer wil plaatsen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en budget, kies je tussen een sensor prullenbak en een prullenbak met pedaal. Misschien wil je iets hygiënischers en praktischer, zoals een sensor prullenbak. Of misschien ben je op zoek naar iets goedkopers? Koop dan een prullenbak met pedaal.

Het is aan jou om te beslissen wat het beste bij je past. Maar onthoud wel dat een prullenbak niet alleen functioneel is. Het is ook een belangrijk onderdeel in de keuken. Kies dus iets dat niet alleen goed werkt, maar ook bij je interieur past.

AfvalbakkenPrullenbakken

Prullenbakken

Bekijk alles