Gietijzeren braadpan Daumonet

Een gietijzeren pan voor inductie is misschien wel het beste keukengerei voor het koken van vlees. Twijfel je om er een aan te schaffen? In deze blog bespreken we 10 redenen waarom een geemailleerde gietijzeren pan een must have is voor het koken van vlees. Bovendien geven we je ook onze top 3 van beste gietijzeren braadpannen

1. Geemailleerde gietijzeren pan zijn duurzaam

Gietijzer is een zeer stevig materiaal. Een goede kwaliteit gietijzeren braadpan kan jarenlang meegaan als je ze goed onderhoudt. Je moet dus niet elke paar jaar een nieuwe sudderpan kopen. De gietijzeren pannen van Daumonet en Chefarone geven jarenlang kookplezier.

2. Sudderpannen zijn hittebestendig

Een geemailleerde gietijzeren pan kan hoge temperaturen aan.  Ze zijn daarom ideaal voor het bakken van vlees op hoge temperatuur, zoals biefstuk of T-bone steak. Het gietijzer neemt de hitte goed op en geeft deze op een gelijkmatige manier door aan het voedsel. Dit resulteert in een perfect gebakken stuk vlees.

3. Gietijzeren braadpannen zijn ovenvast

Daumonet

In tegenstelling tot sommige andere braadpannen, kun je een gietijzeren braadpan 26 cm zonder problemen in de oven zetten. Dit maakt het koken van vlees nog gemakkelijker, omdat je het vlees in de braadpan kunt bakken en vervolgens in de oven kunt afwerken.

4. Gietijzeren braadpannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen

Een sudderpan kan op elke warmtebron, zoals gas, elektriciteit, inductie of keramiek, gebruikt worden. Dit maakt het een veelzijdig keukengerei voor het koken van vlees.

5. De pannen geven een goede smaak af

Gietijzeren braadpan 29 cm;

Door het gegoten ijzer neemt de geemailleerde gietijzeren pan smaakstoffen op uit het vlees tijdens het koken. Dit resulteert in een rijk en vol smakend stuk vlees.

6. Een geemailleerde gietijzeren pan  is gemakkelijk te onderhouden

Onderhoud van een geemailleerde gietijzeren pan is belangrijk, maar eenvoudig. Na gebruik is het voldoende om de braadpan af te spoelen en af te drogen. Als tip kan je er ook een laagje boter of olie op aanbrengen. Hiermee voorkom je dat het gietijzer gaat roesten. De emaille laag zorgt ervoor dat de pan uitermate makkelijk is schoon te maken.

7. Gelijkmatige verdeling van hitte zorgt voor beter eindresultaat

Gietijzeren pannen staan bekend om hun unieke vermogen om hitte gelijkmatig te verspreiden. Dit komt doordat het gietijzer dik en massief is. Dit gietijzeren neemt de warmte als het ware op zoals een spons. De hitte wordt op deze manier op een consistente manier over het hele oppervlak van de pan verspreidt.

De gelijkmatige verdeling van de hitte in gietijzeren pannen is van groot belang voor het kookproces. Hierdoor voorkom je dat bepaalde delen van de pan niet warm genoeg worden. Dit belemmert het voedsel om gelijkmatig verwarmd te worden. Als de hitte niet gelijkmatig verdeeld is, kan het voedsel aan de onderkant van de pan snel verbranden terwijl het op de bovenkant nog rauw is.

Het kookproces wordt dus aanzienlijk verbeterd wanneer je een kookgerei gebruikt waarbij de hitte gelijkmatig wordt verdeeld. Dit heeft op zijn beurt ook weer een positief effect op het eindresultaat.

Het voedsel wordt op een consistente manier gekookt of gebraden. Dit zorgt voor een gelijkmatige textuur en smaak van het vlees of de vis. Net omdat de hitte gelijkmatig wordt verdeeld zal het vlees niet alleen beter smaken, maar ook gezonder zijn. 

8. Gietijzeren braadpannen zijn budgetvriendelijk

Hoewel gietijzeren braadpannen misschien wat duurder zijn dan sommige andere pannen, zijn ze een goede investering op de lange termijn. Zoals eerder vermeld, zijn ze zeer duurzaam en kunnen jarenlang meegaan. H erdoor bespaar je op lange termijn zelfs geld. Je moet namelijk niet meer elk jaar je gewone versleten pan weggooien.

9. Gietijzeren braadpannen zijn gemakkelijk te verplaatsen

Omdat gietijzeren braadpannen zo zwaar zijn, blijft het vlees stabiel in de pan tijdens het koken. Het is dan ook extreem gemakkelijk om de pan van het ene fornuis naar de oven te verplaatsen zonder dat het vlees omvalt of uit de pan valt. 

Als je een geemailleerde gietijzeren pan wilt verplaatsen, mag dit nooit schuivend. De pan moet altijd worden opgetild om te verplaatsen. Door de pan te schuiven, kunnen er krassen ontstaan op de pan, uw kookplaat of keukenblad. Wees daarom extra voorzichtig en til de pan altijd op om te verplaatsen.

10. Gietijzeren braadpannen zijn multifunctioneel

Hoewel gietijzeren braadpannen voornamelijk gebruikt worden voor het koken van vlees, kun je ze ook gebruiken voor het bakken van groenten, het maken van stoofpotjes, het roosteren van groenten en nog veel meer. Zelfs het bakken van brood is tegenwoordig zeer populair in een gegoten ijzeren pan. Dit maakt het een zeer veelzijdig keukengerei.

Het beste keukengerei voor het koken van vlees

Sta je graag in de keuken? Dan moet je een geemailleerde gietijzeren pan in huis halen! Het is de beste braadpan voor het koken van vlees. Als je op zoek bent naar een sudderpan die je jarenlang zult kunnen gebruiken voor het koken van heerlijk vlees, is een sudderpan van Daumonet of Chefarone een uitstekende keuze.

Uiteraard draagt goed onderhoud van de sudderpan bij aan een langere levensduur. Als je dit doet, zul je jarenlang plezier hebben van je gietijzeren braadpan en heerlijk vlees kunnen blijven koken.

Wil je tijd en geld besparen? Bestel vandaag nog een gietijzeren braadpan uit onze top 3 op Bol.com.

Onze top 3 beste prijs/kwaliteit gietijzeren pannen op Bol.com:

1. Daumonet Bocuse Rouge gietijzeren braadpan - 29 cm

Daumonet Bocuse Rouge

De Daumonet Bocuse Rouge braadpan is gemaakt van hoogwaardig gietijzere en heeft een uitstekende aarmtegeleiding. Bovendien is de binnenkant van de pan bekleed met de sterkste emaille techniek. Dat betekent dat de pan onbeschadigd blijft. Uiteraard moet je er niet met messen of andere scherpen voorwerpen in krassen. Dankzij het gladde oppervlak aan de onderzijde is deze pan geschikt voor alle warmtebronnen. De roestvrijstalen knop maakt het ook mogelijk om de pan in de oven te gebruiken. De pan is verkrijgbaar in de kleur kersen rood en is een klassieke keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare braadpan.

2. Chefarone Gietijzeren Pan Blauw - 24 cm

Chefarone gietijzeren braadpan 24 cm

De Chefarone geemailleerde gietijzeren pan is geschikt voor het braden, stomen, koken of bakken van alle soorten vlees. Bovendien is de pan geschikt voor elk type fornuis en kan ze gemakkelijk in de oven worden geplaatst. De pan en het deksel zijn hittebestendig tot 300°C, wat betekent dat ze perfect geschikt zijn voor het bakken van brood. De pan is ook ideaal voor het maken van heerlijke stoofpot en andere gerechten. De Chefarone gietijzeren pan is een onmisbaar keukengerei voor elke keuken.

3. Daumonet Ducasse Gietijzeren braadpan - Double Use - Bakken en braden

Daumonet gietijzeren braadpan double use

De Daumonet Ducasse authentieke bak- en braadpan is een multifunctioneel keukengerei waarmee je alles kunt braden, stomen, koken of bakken. Met het deksel eraf kun je gemakkelijk delicatessen bereiden, en met het deksel erop heerlijke gerechten koken. De pan is gemaakt van hoogwaardig gietijzer en heeft een uitstekende warmtegeleiding tot 270°C, wat betekent dat de hitte gelijkmatig over je gerechten verdeeld wordt. Bovendien is de binnenkant van de pan bekleed met de sterkste emaille techniek, wat betekent dat de pan gemakkelijk te reinigen is en onbeschadigd blijft. Dankzij het gladde oppervlak aan de onderzijde is deze pan bovendien geschikt voor alle warmtebronnen. Kortom, de gietijzeren braadpan is een absolute must have voor het koken van vlees.

ChefaroneDaumonetGietijzeren braadpanSudderpan

Gietijzeren braadpannen

Bekijk alles